Skip to main content

Personliga assistenter – länkar till livet

PERSONLIGA ASSISTENTER har ett stort ansvar. De jobbar tillsammans med personer med funktionsnedsättning och ser till så att vardagen blir den bästa möjliga för dig som unik person, samtidigt som de ofta också fungerar som stöd och trygghet i många situationer för den som är i behov av assistans.
En del av vårt arbete inom Lev väl Assistans går ut på att lyfta fram personliga assistenter som yrkesgrupp. För oss är det en av de viktigaste och mest statusfyllda sysselsättningarna av alla.

Vi vill ha världens bästa personliga assistenter!

Våra personliga assistenter gör ditt liv till en helhet

Det är assistenten som ska följa den assistansberättigades vanor så att denne inte ska behöva anpassa sig efter olika personliga assistenter och inte tvärtom; att assistansanvändaren ska anpassa sig. Assistansanvändarens liv ska vara en helhet, som han eller hon själv kan påverka, precis som för alla andra som inte behöver personlig assistans.

Som assistanssamordnare värnar vi på Lev väl självklart om alla våra personliga assistenter, eftersom vi vet hur mycket en bra assistent betyder för våra kunder. Som assistent ska man ha en bra lön och känna sig uppskattad och behövd, då tror vi att man gör ett bra jobb. Att våra personliga assistenter trivs med sitt arbete är en förutsättning för att våra kunder ska få en trygg, långsiktig och väl fungerande assistans som skapar delaktighet och värdighet i livet.

Nyfiken? Läs mer om hur det är att vara anställd hos Lev väl Assistans.